2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Apverstas apelsinų pyragas


Apverstas apelsinų pyragas - Torta alle Arance
(pagal Gino D'Acampo "Buonissimo")


4-5 apelsinai
5 kiaušiniai
120 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai tarkuotos apelsinų žievelės
125 g miltų
210 g cukraus
~20 cm skersmens kepimo forma


210 g cukraus sumaišome su 3 šaukštais vandens ir verdame storadugnėje keptuvėje, kol cukrus ištirps ir patamsės - turėtų gautis karamelė.


(Man su cukrumi visada kyla problemų, tai nelabai čia man gavosi ištirpdyti dorai, bet kas gavosi, tą ir sunaudojau - o finale pyragas išėjo puikiai). 


Karamelę supilame į kepimo formą, kurioje kepsime pyragą. Nusilupame apelsinus ir supjaustome juos 5 mm griežinėliais, kuriuos gražiai išdėliojame ant karamelės - taip, kad vienas ant kito šiek tiek užeitų ir suktųsi ratu. Atidedame, kol pasigaminsime tešlą.


Kiaušinius plakame su 120 g cukraus, kol jie suputos ir sustandės. Atsargiai įmaišome apelsinų žievelę, tada miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilame ant apelsinų.


Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 min., kol tešla bus iškepusi ir sausa, pabandžius ją pagaliuku. Peiliu atlaisviname pyrago kraštus, ant viršaus uždedame lėkštę ir viską staigiai apverčiame - tik atsargiai, kad neapsitaškytume karamele!


Serviruoti galima karštą su ledais, galima ir atvėsusį.



9 komentarai:

  1. O jei negaminti karameles, o naudoti klevu sulos arba rudaji cukraus sirupa ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kad aš žinočiau :). Pabandyk, nieko ten blogo neturėtų nuo to pasidaryti, manyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokie pavasariški išvaizdos pokyčiai Gražu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Su įkurtuvėm!
    Labai jauku ir kvepia pavasariu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai kartus man gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turbūt balta plėvelė liko... Ji duoda kartumą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aaaaa. . Aisku .... kita karta zinosiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dariau viską pagal receptą, bet rezultatas gavosi labai keistas. Ta karamelė iškepus pyragui, virto tiesiog cukraus sirupu, o ne taip, kaip pas jus - traški (bent taip foto atrodo). Todėl pyragas gavosi toks nepakeliamai saldus. Ir niekaip nesuprantu, ką padariau ne taip.

    AtsakytiPanaikinti