2012 m. kovo 4 d., sekmadienis
Saulėgrąžų paštetas Nr. 2
Vienareikšmiškai labai skanus dalykas, tinkantis ir prie salotų, ir ant skrebučio, prie vyno ar prie alaus.
1 stiklinė saulėgrąžų (užpilti šaltu vandeniu ir palikti ~8 valandoms ar dar geriau iš vakaro)
1 svogūnas
1 morka
2 skiltelės česnako
2 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje bei du šaukštai jų aliejaus
Prieskoniai: druska, pipirai, karis arba indiška masala (naudojau sabji)
Sauja parmezano ar džiugo
Svogūną su česnaku susmulkinti, morką sutarkuoti ir visas šias daržoves pakepinti ant aliejaus. Sumaišyti su nukoštom saulėgrąžom, saulėje džiovintais pomidorais ir viską sumalti. Supilti aliejų nuo pomidorų, suberti smulkiai tarkuotą sūrį, permaišyti ir sudėti į kepimo formą, išklota kepimo popieriumi. Kepti 40 min. 180 laipsnių temp.
Pranešimą parašė
bea
ties
16:30
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
HMM.....
Vida: hmm, tai hmm, bet skanu tikrai.
Išbandžiau. Nu toks įdomus neįprastas skonis. Man labai skanu buvo juo užsikasti valgant trintą moliūgų sriubą.
Rašyti komentarą