2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Meduolis

Tikras žiemos kepinys yra meduolis, nors niekada jo nekepiau iki šiandien. Kažkodėl šiandien atsikėliau su mintimi, kad tai meduolio diena. Man dažniausiai taip ir būna, kad neplanuotai šauna kažkas galvon ir imu daryti. Tad dažniausiai nepergyvenu, kad bloge yra šiokia tokia pauzė, nes noras kažką išsikepti ateina netikėtai.



Meduolis
iš E.Binkauskienės knygos "Kepiniai"

500 g miltų
100 g margarino kepiniams
400 g medaus
150 g cukraus
6 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Prieskoniai meduoliams (cinamonas, kardamonas, muškato riešutas)
Razinos, džiovintos slyvos ir abrikosai (nebūtina)

Medus šildomas su cukrumi, kol cukrus ištirps ir tada ataušinamas. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir prieskoniais.
Margarinas išsukamas iki purumo, tada pakaitomis įmušama po vieną kiaušinį ir įdedamas šaukštas medaus su cukrumi. Po to įmaišome po truputį miltus. Pačioje pabaigoje sudedame nuplautus priedus: razinas, supjaustytas slyvas ir abrikosus.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 40-60 minučių (priklausomai kokioje formoje kepsite, jei bus aukštas, keps ilgiau).
Iš šito kiekio išeina tikrai nemažas pyragas, kurį kepiau pailgoje formoje (maždaug per pusę orkaitės), kepė 45 minutes.







4 komentarai:

  1. aš pati pamažinau šiek tiek cukraus. Nesivadovavau receptų 100 proc., nors receptas ir patikimas. Dėjau šiek tiek mažiau cukraus ir man buvo pats tas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastas, bet tikrai neprastas. Sodru, skanu, patikima. Ragavusioji

    AtsakytiPanaikinti