2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Alyvuogės sūrio tešloje

Galvoju apie įžangą šitam postui ir nesugalvoju. Galvoje mintys prišalo prie smegenų vingių ir nenori atsiduoti blogui, kur intymumas tampa viešumu. Lai šįkart jos pasilieka kažkuriame iš mano pusrutulių. Gal net širdyje ar akių kampučiuose, sudrėkintuose nesuprasi ko... Atšilusių latakų, o gal... Gal geriau tegu jau šitas pats ponas gerb. speigas irgi užsinori sušilti - jam pačiam ką gerai su savimi? Nemanau. Aš jam iškepiau kažko skanaus, lai ateina užkrimsti ir sušilti.




Alyvuogės sūrio tešloje

Reikės:
~15 didelių žalių alyvuogių (juodos netiks)
1/3 stiklinės smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Grana Padano, tiks Džiugas, Parmigiano Reggiano)
2/3 stiklinės smulkiai tarkuoto Cheddar sūrio (nepykite, dėjau paprastą fermentinį sūrį)
1/2 stiklinės miltų
1 kiaušinio
2 šaukštų minkšto sviesto
šiek tiek kajeno pipirų (žiupsnio gana. Jei mėgstate aštriai, galite kelis žiupsnius mestelt)

Užminkome tešlą, tada imame po gabalėlį, jį suplojame, dedame į vidurį alyvuogę ir apspaudžiame. Sudėliojame ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame 15 min.


3 komentarai:

  1. Ot ačiū už tokį skanų receptą, kaip anksčiau visai nebendravau su alyvuogėmis, tai dabar vos ne kiekvieną dieną turiu nors kelias sukramtyti:))

    AtsakytiPanaikinti
  2. niam niam kaip skanu, suvalgėm visas iš karto.

    AtsakytiPanaikinti
  3. skanumėlissssss... išbandyta ir įvertinta 10 balų :) dowwe

    AtsakytiPanaikinti