2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

Kalafiorų sriuba su lydytu sūreliu

Šita sriuba yra labai mėgstama mano sūnaus. Ir žiauriai paprasta. Užtat verdu gana dažnai ir jis visada paprašo antros lėkštės. Kad nepamirščiau, kas jam patinka - lai turi savo vietą bloge.



Kalafiorų sriuba su lydytu sūreliu

Reikės:
Svogūno
Morkos
Kalafioro
Susmulkintų krapų šaukštelis
1/4 šaukštelio indiškų prieskonių (naudojau Sambar masala)
2 šaukštų lydyto sūrelio
Druskos, pipirų
Aliejaus ir sviesto

Puode įkaitiname šlakelį aliejaus su gabalėliu sviesto, suberiame prieskonius, kad pakeptų 15-20 sekundžių. Svogūną smulkiai susipjaustome, morką supjaustome pusiniais griežinėliais. Beriame juos į aliejų ir pakepiname bent 5 minučių.
Kalafiorą padaliname žiedynėliais, nuplauname ir suberiame į puodą. Kliustelime vandens ir verdame, kol daržovės bus tokio minkštumo, kuris mums tinka ir patinka. Aš mėgstu, kad jos būtų dar truputį kietokos ir nesuvirusios iki galo - na, kad būtų ką kramtyti :).
Beriame druskos, pipirų, dedame lydytą sūrelį (Mildutė ar pan.) ir krapus. Kai sūrelis ištirps - sriuba paruošta!

1 komentaras:

  1. niam niam niam sriubytė, viriau ir net neliko įamžint nei dubenėlio... teks kartot :) dowwe

    AtsakytiPanaikinti