Nerealiai gražus ruduo pasitaikė - vos ne kas rytą negaliu atitraukti akių nuo vaizdo per langą ir perkelti žvilgsnį į kompiuterio ekraną. Per langą - saulė pro rūką, medžių viršūnės, o kompe - darbas darbas darbas... O kadangi kabinete vėsu, tai su kiekvienu arbatos/kavos puodeliu ir spoksau sau per langą. Šiandien prie kavos dar turėjau laaaabai gero pyrago gabalėlį. Kai AJ receptą skaičiau, man neatrodė, kad bus taip gerai, nors ten taip ir buvo parašyta. Turbūt ne visada tikiu tuo, ką skaitau. Kartais reikia ir taip.
Karamelinis obuolių pyragas (su mano pakeitimais)
Pagrindas:200 gr. kambario temperatūros sviesto
180 gr. cukraus (ėmiau 100 gr. balto ir 80 gr. rudojo cukraus)
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250 gr. miltų
Obuolių sluoksniui:
apie 1 kg. obuolių (geriau saldžiarūgščių, o ne rūgščių)
397 gr. indelis "Rokiškio" karamelizuoto sutirštinto pieno
Trupiniams:
90 gr. miltų
75 gr. rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
75 gr. šalto sviesto
Pagrindas. Minkštą sviestą su cukrumi ir druska mikseriu ar kombainu plakame iki purumo - apie 3-5 min. Mušame po vieną kiaušinius, ir po kiekvieno kiaušinio plakame 1 min. Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.
Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Sumaišome obuolius su karamelizuotu sutirštintu pienu.
Trupiniai. Suberiame į dubenį sausus produktus, sudedame gabaliukais supjaustytą arba sutarkuotą sviestą ir pirštais triname, kol gausime trupinius.
Surinkimas. Į kepimo popieriumi išklotą formą pilame tešlą, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame obuolius. Trupinius užberiame tolygiai ant viršaus. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Na tikrai, nerealiai skanus pyragas!
Sakykit, o koks tas biskvitas pavyksta? sausas ar ne? :)
AtsakytiPanaikintiNaudojat pieno produktą, o ne karamelizuotą pieną? Aš kažkaip nepasitikiu jų kokybe...
AtsakytiPanaikintiNa,originale buvo Rududu, bet jis man per kietas ir nelabai skanus. Žinoma, galima pačiam kondensuotą pieną išvirti, bet tai tikrai užims daug daugiau laiko gaminant pyragą.
AtsakytiPanaikintiEgle, tešla panaši į kekso, bet nuo obuolių ji šiek tiek sudrėksta, tad iš esmės visai sausa nėra.
AtsakytiPanaikintiO taip taip, aš jį irgi sąrašuose turiu! Po Tavo įrašo jis dar aukščiau sąrašuose pakilo :)
AtsakytiPanaikintiKaip smagu skaityt, kad pyragas patiko! Man jis irgi nerealus, nors prisipazinsiu, kepiau tik is smalsumo, nesitikejau, kad bus taip skanu :)
AtsakytiPanaikinti