2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Mielinis pyragas su sūrio-cukinijos įdaru

Kai man sunki diena darbe, aš grįžus nejučiom lendu į virtuvę ir ten ką nors veikiu, tik taip užsimirštu ir atsijungiu. Net jei blogai jaučiuosi, virtuvė gelbėja. Užtat niekaip nesuprantu žmonių, kuriems neįdomu, ką jie deda į burną, kaip valgo, kaip serviruoja. Et...
Štai vakar ištinusia galva grįžau ir puoliau kapstyti šaldytuvą, ieškodama ką ir kaip pagaminti. Gavosi skanutis pyragas, kurį dedu čia :)

Mielinis pyragas su sūrio-cukinijos įdaru

1 stiklinė rūgpienio

40 g tirpinto sviesto
žiupsnelis druskos
25 g šviežių mielių
1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis
miltai (kad tešla būtų minkšta)


Mieles sumaišome su cukrumi, tada iš visų produktų užminkome minkštą tešlą ir paliekame valandai pakilti.

Per tą laiką pasidarome įdarą:

1 svogūnas
1,5-2 stiklinės tarkuotos cukinijos
200 g varškės
200 g fermentinio sūrio
100 g pjaustyto kubeliais kumpio (naudojau Panevėžio filė)
Žalumynai: krapai, petražolės, gelsvė

Druska, pipirai, pimento (švelnūs rūkytos paprikos milteliai: dėjau 1 arbatinį šaukštelį)

Aptepimui: gabalėlis lydyto sviesto, pora šaukštų sezamo sėklų.

Svogūną pakepiname su gabalu tarkuotos cukinijos, sutarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome žalumynus. Viską sumaišome.

Tešlą padaliname į dvi dalis: vieną truputį didesnę. Iškočiojame didesnę dalį ir išklojame ja kepimo formos dugną, suformuodami kraštelius. Ant tešlos dedame įdarą ir jį užklojame kitu iškočiotu gabalu tešlos. Aptepame lydytu sviestu ir pabarstome sezamo sėklomis.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.



Labai

2 komentarai:

  1. aš jau greit grįšiu į Vln. Ten turėsiu orkaitę ir truputį laiko :) IŠBANDYSIU :)
    Pasiilgau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm..., atrodo labai gražiai ir skaniai! :)

    AtsakytiPanaikinti