2011 m. liepos 11 d., pirmadienis

Keksiukai su avietėmis ir juodaisiais serbentais

Pirmoji atostogų diena - ir tooooks karštis, kad galima nuprotėt. O aš pusę dienos praleidau virtuvėje - keksiukai, lietiniai ir pan. Žiauru... Keksiukai pavyko puikiai, todėl dalinuosi su jumis. Originaliame recepte naudojamos avietės, aš dėjau avietes perpus su juodaisiai serbentais. Iš tiesų, galima buvo uogų dėti ir daugiau nei 1 stiklinė, būtų dar skaniau.

250 g margarino kepiniams
274 g cukraus
4 kiaušiniai
337 g miltų
2,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
240 ml pieno
1 stiklinė uogų

Margariną išsukame su cukrumi iki purumo, tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išsukame. Dedame miltus, kepimo miltelius ir pabaigoje pieną. Į tešlą įmaišome uogas, šaukštu paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min., kol keksiukai apskrus.

Šaltinis: Technicolor Kitchen

2 komentarai: