Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su likeriu „Poema“ ir mascarpone sūrio kremu (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų
Tešla:
4 kiaušiniai
250 g grietinės 30% riebumo
Žiupsnelis druskos
Miltai pagal poreikį
Aliejus virimui
Likeris „Poema“ padažui
Kremui:
0,5 kg mascarpone sūrio
250 ml. grietinėlės
100 g cukraus
1 vanilės lazdelė
Tešla: suplakame kiaušinius su grietine ir druska, dedame miltus ir minkome tešlą kol galime kočioti. Plonai iškočiojame, supjaustome norima forma ir subadome šakute. Gerai įkaitiname aliejų ir verdame tešlainius, kol gražiai pagelsta. Tuomet nusausiname riebalų perteklių.
Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame vanilės lazdelės sėklas, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.
Padažui kaitiname likerį „Poema“ kol sutirštėja.
Grietinėlės ir likerio „Poema“ Panna cotta (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų
Ingredientai
30g želatinos
0.5 I pieno
0.5 I grietinėlės (30%)
300 ml likerio "Poema"
100 g džiovintų slyvų
Padažas:
300 ml. kavos
100 ml. grietinėlės
50 g cukraus
6 kiaušinio tryniai
Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina. Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome 12 val.
Padažas: sumaišome kavą su grietinėle. Trynius maišome su cukrumi iki baltumo. Kavos ir grietinėlės mišinį pakaitiname, pilame į išplaktus trynius, permaišome ir kaitiname ant garų maišant, kol padažas sutirštėja.
Keptas obuolys su likeriu „Poema" (pagal Darių Dabrovolską), 10 porcijų
Ingredientai
10 obuolių
120 g sviesto
300 ml „Poemos" likerio
0,5 kg mascarpone sūrio
250 ml grietinėlės
100 g cukraus
Žiupsnelis cinamono
Obuolius nuplauname ir nulupame. Išvalome sėklalizdžius. Į kepimo indelį pilame likerį, dedame sviestą, ant viršaus uždedame obuolį ir viską suvyniojame į foliją. Paruoštus indelius dedame į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje 40 min. Obuoliai turi suminkštėti.
Kremas: plakame grietinėlę su cukrumi, vėliau įdedame cinamono, išplakę sumaišome su mascarpone sūriu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą