2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis
Mieliniai blynai su apelsinine gaidele
Vakarienei vakar buvo mieliniai blynai, mat taip užsakė sūnus. Norėjau daryti su razinomis, nes man patinka jos išpampusios ir minkštos, bet dukra griežtai užprotestavo. Tačiau man vis tiek norėjosi kažkokios improvizacijos, tai padariau juos su apelsinine gaidele. Sūnus pareiškė: daugiau taip nedaryk! O man buvo labai skanu :).
Tešla:
15 g šviežių mielių
4 dideli šaukštai cukraus
1 stiklinė pieno (truputį pašildyto, bet tiek, kad pirštu pabandžius nebūtų karšta, o vos vos šilta)
2 kiaušiniai
300 g miltų
40 g tirpinto atvėsinto sviesto
nutarkuota pusės apelsino žievelė (nebūtinai)
Mieles su šaukštu cukraus sumaišome ir truputį paliekame, kad suaktyvėtų. Tada iš visų produktų užmaišome tešlą (ji bus gan skysta) ir paliekame ją pakilti mažiausiai pusvalandžiui. Kai pakils, šaukštu dedam į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepam blynelius. Labai skanu su uogiene ar trintom uogom!
Niam skanu. Jau matau, ką valgysiu vakarienei
AtsakytiPanaikinti