2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Sausainiai su bananais ir kakava

Labai lengvai padaromi, labai smagūs sausainiai, kuriuos jau pirmoji išbandė Sonatina, pas mane jie dar tik stovėjo eilėje. Kadangi namuose nebuvo nieko saldaus prie arbatėlės ar kavos, teko skubiai kažką galvoti, o šie sausainiai pasirodė tam labai tinkami. Iš tiesų, taip ir buvo :). Ir pusryčiams darbe prie arbatos labai tinkami.
Receptas (truputį mano modifikuotas):

1 sunokęs bananas

250 g kvietinių miltų

1 a. š. kepimo miltelių

1 v. š. kakavos miltelių

125 g cukraus

1 citrinos žievelė ir 1 šaukštas citrinos sulčių

100 g margarino kepiniams

cukraus pudros sausainiams pabarstyti

Bananą sutrinti šakute. Miltus persijoti su kakava ir kepimo milteliais. Suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėti gabaliukais supjaustytą margariną ir sutrintą bananą.

Tešlą maišyti mikseriu, kol pasidarys gana stambūs trupiniai. Tuomet minkyti rankomis, kol gausis lygi elastinga tešla.

Iš tešlos formuoti 1,5-2 cm skersmens ritinėlius. Juos šiek tiek suploti ir supjaustyti trikampiais.

Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Iškepusius sausainius 5 minutes aušinti skardoje, o vėliau pabaigti aušinti ant grotelių. Pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą