2011 m. kovo 8 d., antradienis

Pyragėliai su špinatais

Prieš keletą mėnesių perskaičiau internete (rašė ir alfa, ir balsas.lt, ir kiti) straipsnį, apie tai, kaip namų šeimininkė sukūrė dietą plaukams. Ta namų šeimininkė nuo streso buvo tokia išplikusi, kad net į nuotraukas baisu žiūrėti. Tai štai, ji sugalvojo, kaip atsiauginti plaukus. Ir įrodė, kad tai veikia - dabar ji puikiai ataugusiais plaukais, netgi stipresniais nei turėjo anksčiau. Kadangi pati susidūriau su tuo, kad mano plaukai labai slinko ir taip išplonėjo, kad teko nusikirpti ilgus plaukus ir vėl nešioti kare, pagalvojau, kad imsiu ir pabandysiu, kiba čia sunku. Esmė tokia, kad su maistu reikia gauti iki 15 mg geležies į dieną, nes būtent geležis yra svarbi, kad plauko folikulas būtų sveikas ir gerai funkcionuotų. Taigi ėmiau valgyti špinatus, šaldytas mėlynes, kriaušes, šiek tiek jautienos, ankštines daržoves ir pan. perdaug neskaičiuodama, kiek ten kuriame iš tų produktų yra geležies ir kiek jos suvalgau, tiesiog orientuodamasi į produktus, kurie turi jos daugiausiai. Ką gi, po pusantrų metų plaukų slinkimo, jie ėmė ir nustojo slinkti! O labai stengtis nė nereikėjo - mat špinatus ir kitus išvardintus produktus labai mėgstu. Žodžiu, dieta veikia! Ir ta proga Jums puikūs plauko folikulo funkcionavimą gerinantys pyragėliai su špinatais :) Be visos šios pompastikos, jie tiesiog labai labai skanūs pyragėliai, kuriuos padaryti paprasta, o su balto vyno taure - jie nuostabūs. Kitame poste parašysiu apie vyną Bacchus, kurį vartojau prie šių pyragėlių. Mums reikės: 3 lakštų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (t.y. pusė pakelio arba 250 g) 100 g špinatų 1 svogūno 2 šaukštų grietinės muškato riešuto fetos/favitos ar pan. sūrio druskos, pipirų aliejaus kepimui metalinių keksiukų formelių (manau, tiktų ir popierinės) Kol tešla atšils, gaminame įdarą. Susismulkiname svogūną ir pakepiname jį įkaitintame aliejuje. Kai svogūnas apkeps, sudedame nuplautus ir truputį susmulkintus špinatus. Kepdami jie stipriai sumažės ir tada dedame grietinės, įtarkuojame šiek tiek muškato riešuto, beriame druskos ir pipirų, patroškiname kelias minutes. Atšildytą tešlą pakočiojame ir kiekvieną lakštą supjaustome į 6 kvadratėlius (pjauname išilgai per pusę ir tada į tris dalis), kiekvieną kvadratėlį dedame į metalinę keksiukų formelę (niekuo jų netepiau), į vidurį dedame šaukštą špinatų, ant viršaus gabalėlį fetos sūrio. Jei neturite fetos, galite naudoti ožkos pieno sūrį - aš turėjau gabalėlį ožkos spiros iš Sūrininkų namų, tai sunaudojau šį sūrį, o kiek pritrūkau, dėjau kažko panašaus į fetą - Favitos. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Posted by Picasa

1 komentaras:

  1. Labai mieli ir skanūs pyragėliai, ypač su elegantiskuoju Bacchus vynu! Visada pasirengę pakartoti - artimi kaimynai ;).

    AtsakytiPanaikinti