2011 m. vasario 22 d., antradienis

Velsietiškas vaisių pyragas iš pirmosios Beatos Nicholson knygos

Šiandien turėjau svečią, tiksliau svetę (turiu omeny moterišką giminę), tad turėjau ir pyragą. Gerai gavosi, nors pjaustant šiek tiek trupa, bet išties labai kvapnus ir gardus. Gaminsiu jį tikrai dar :).
Beatos Nicholson receptas:
300 ml stiprios arbatos (naudojau Earl Grey)
300 g razinų (dėjau perpus šviesias su tamsiom)
200 g džiovintų slyvų (dėjau perpus su džiovintais abrikosais)
120 g sviesto (naudojau margariną)
160 g rudojo cukraus (dėjau baltąjį)
2 kiaušiniai
100 ml grietinės
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis prieskonių mišinio kepiniams (susigrūdau gvazdikėlius ir 2 rūšių kardamoną)
1. Razinas iš vakaro užpilame karšta arbata (užplikiau ir nukošiau po kelių minučių), tada jos išpamps ir bus mielos beigi putnios. Slyvas ir abrikosus nuplaunam ir susipjaustom į keturias dalis.
2. Sviestą išsukame su cukrumi, tada po vieną įmušam kiaušinius. Po to dedame grietinę.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Pusę miltų įmaišome į sviestą. Kitą pusę sumaišome su razinomis ir slyvomis beigi abrikosais. Razinų nukošti nereikia, pilam su visa arbata.
5. Abi dalis sumaišome, dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (man prireikė 50 min., nors Beatos knygoje nurodyta 1 val. 15 min.,tad žiūrėkite pagal savo orkaitę).
P.S. Kitąkart būtinai įdėsiu riešutų - jie čia prašyte prašosi! Tiesa, nuotraukoje atpjautas gabalėlis dar šiltas, užtat toks nelygus :)
Posted by Picasa

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą