Šiandien turėjau svečią, tiksliau svetę (turiu omeny moterišką giminę), tad turėjau ir pyragą. Gerai gavosi, nors pjaustant šiek tiek trupa, bet išties labai kvapnus ir gardus. Gaminsiu jį tikrai dar :).
Beatos Nicholson receptas:
300 ml stiprios arbatos (naudojau Earl Grey)
300 g razinų (dėjau perpus šviesias su tamsiom)
200 g džiovintų slyvų (dėjau perpus su džiovintais abrikosais)
120 g sviesto (naudojau margariną)
160 g rudojo cukraus (dėjau baltąjį)
2 kiaušiniai
100 ml grietinės
350 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis prieskonių mišinio kepiniams (susigrūdau gvazdikėlius ir 2 rūšių kardamoną)
1. Razinas iš vakaro užpilame karšta arbata (užplikiau ir nukošiau po kelių minučių), tada jos išpamps ir bus mielos beigi putnios. Slyvas ir abrikosus nuplaunam ir susipjaustom į keturias dalis.
2. Sviestą išsukame su cukrumi, tada po vieną įmušam kiaušinius. Po to dedame grietinę.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Pusę miltų įmaišome į sviestą. Kitą pusę sumaišome su razinomis ir slyvomis beigi abrikosais. Razinų nukošti nereikia, pilam su visa arbata.
5. Abi dalis sumaišome, dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (man prireikė 50 min., nors Beatos knygoje nurodyta 1 val. 15 min.,tad žiūrėkite pagal savo orkaitę).
P.S. Kitąkart būtinai įdėsiu riešutų - jie čia prašyte prašosi! Tiesa, nuotraukoje atpjautas gabalėlis dar šiltas, užtat toks nelygus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą