2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Pogačice - serbiška duonelė

Labai pamilau mielinius reikalus - net neįsivaizduoju kodėl. Kažkaip labai smagu su jais terliotis, žiūrėti, kaip auga ir pučiasi, ragauti dar karštus... Va pas Iloną radau tokią serbišką duonelę ir kažkaip iškart užsimaišiau, nes pastaruoju metu šaldytuve visada būna mielių. Pakilo greitai ir gerai, darėsi labai lengvai, ir išvis labai mielas dalykas :). Ilona ją rado rusiškam forume, pateikiu ir jo nuorodą, nes formą dariau būtent pagal rusišką forumą. Receptas: 250 ml. pieno šaukštelis cukraus puse šaukštelio druskos 30 g šviežių mielių 3-3.5 st. miltų 100 gr. margarino mirkymui Mieles sumaišyti su cukrumi ir palikti trumpam. Tada pašildyti pieną (kol įkišus pirštą bus nei šilta, nei karšta), į jį supilti miltus, mieles, druską ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Po to padalinti į 12 dalių ir rankomis suformuoti rutulėlius. Kiekvieną jų pakočioti ir mirkyti ištirpintame atvėsintame margarine bei dėti kepimo formoje ratu vieną ant kito, paliekant kraštelį (žr. foto). Palikti pakilti kokį pusvalandį. Viršų aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir galima pabarstyti aguonomis, riešutais ar sezamu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 minučių.
Posted by Picasa

3 komentarai:

  1. Taigi toksai ponas Troy neseniai paaiškino visą tą santykį tarp moterų ir mielių, tai kad nesistebėtumėt, duodu nuorodą - http://troyyestroy.blogspot.com/2011/01/rugutis-raugas-rugiai-ragana.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. o dievuliau, mat kaip :). Pasirodo...
    Artimiausiu metu kepsiu duoną su alum, tai bus visas gėris kartu viename. Ot taip!
    P.S. Tikiuosi, kad gausis...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tai net neabejoju, kad gausis :-)

    AtsakytiPanaikinti