2010 m. lapkričio 20 d., šeštadienis

Sviestinė bulka su pabarstukais

Vilniuje per tuos žąsies ruošimo kursus pirkau mugėje tooooooooooooooooookią skanią sviestinę bulką, kad maniau surysiu ją viena pati. Brangi buvo kaip cholera (46 Lt/kg), bet nerealaus skonio. Su drauge surijom alei trupinėlį. Internete palandžiojus radau receptą ir pabandžiau pati. Rezultatas šiek tiek skiriasi, nes anos reklaminėje brošiūroje buvo parašyta, kad ji gaminama 72 valandas - matyt ne su mielėm, o su raugu. Manoji su mielėm, deja. Gyvenimo tempas ne tas, kad rasti laiko raugui... Darosi labai lengvai, o tikrai labai labai skani. Velykoms bus idealu! 

Bulkos tešla: 
750 ml miltų (3 stiklinės po 250 ml) 
25 g šviežių mielių 
3/4 stiklinės pieno (stiklinė 250 ml) 
1 kiaušinis 
1 trynys (baltymą nuo jo paliekame aptepimui) 
100 g minkšto sviesto 
1/4 stiklinės cukraus žiupsnelis druskos 

Mieles su šaukštu cukraus išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Pašildome pieną (kol pirštą įkišus bus tik vos vos šilta), sudedam į jį viską pagal receptą ir užminkome tešlą. Ją paminkome bent 8-10 min. ir pastatome šiltai pakilti. 

Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkome, dedame į kepimo formą ir vėl paliekame pakilti. Kai tešla pakils, ją patepame baltymu, ant viršaus beriame pabarstukus. 

 Pabarstukai: 
 1/4 stiklinės miltų 
2 šaukštai cukraus 
25 g sviesto 

 Viską tarp pirštų triname, kol gausis stambūs trupiniai. 

 Bulką kepame apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje.


Posted by Picasa

19 komentarų:

  1. Beveik jaučiu skonį burnoj - mmmm.
    Čia gal su duonkepe tešlą ruošei?

    AtsakytiPanaikinti
  2. kad žinok ne.. aš baisiai mėgstu su tešla žaisti... suleidžiu rankas į ją ir kaifuoju :). be to, tuo metu duonkepėje kepė balta duona su sezamais ir linų sėmenim...
    Tiesa, tie pabarstukai - tiesiog reveliacija! Labai geras viršus, kaip ir vidus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Velykoms - garantuotas receptas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai apetitnas aprašymas ir vaizdas tos bulkytės :) O pabarstukus jau įsivaizduoju...turėtų būt gardumėlis...
    O kur galima rasti tų popierinių formų duonai kaip nuotraukoje?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaune šv. Gertrūdos g. parduotuvėje "Viskas kepėjams".

    AtsakytiPanaikinti
  6. gavosi nerealiai!!!! net ir su angliskais produkatis :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. gavosi tobulai, net ir su angliskai produkatais :))

    AtsakytiPanaikinti
  8. kepiau,jau kaip skanuuuuu,kaip ieskojau kazko panasaus... bingo!!!!!
    suryjau gabala siltos dar visos..baisu nu...
    Aciu uz recepta! Jis puikus!

    AtsakytiPanaikinti
  9. O aš noriu paklausti, kokio skersmens skardelėje tu tą bulką kepei? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  10. 22,5 cm skersmuo tos popierinės formos bei 6,5cm aukštis.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kepiau savaitgalį, tai tikrai labai skani, ypač kol šviežutėlė, minkštutėlė... Tik kildžiau per naktį šaldytuve. :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Laba diena. Labai noriu issikepti sia "bulka", tik noriu pasitiksinti del kildinimo (esu dar tik pradedancioji kepeja), pirma karta kildinant reikia apie 1-2 val , o antra karta jau trumpiau iki valandos taip?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aš iš akies žiūriu, jei matau, kad paaugo stipriai, tai ir būnu patenkinta. Bet manau tu teisi, antrąkart galima ir trumpiau kildint. :)Sėkmės kepant!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Taigi vakar kepiau, buvo tokia skani (as vis dietinuosi :D bet irgi neatsispyriau), labai labai skanu, visiems patiko!!! Aciu labai labai uz toki recepta, kepsiu dar daug daug kartu!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Noreciau paklausti,ar tikrai tik tiek uztenka dregnu produktu tokiam kiekiui miltu?!Atvirai,tai mano duonkepe stringa,bijau,kad sulus....Tesla be galo sausa ir trupanti.Duonkepe nesusitvarke,viskas siuksliu kibire... :(((

    AtsakytiPanaikinti
  16. Tikrai užtenka. Galbūt ką nors blogai išmatavote?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Beata, kiek dėti sausų mielių vietoj šviežių?

    AtsakytiPanaikinti