2010 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

Keksiukai su obuoliais

Kai šalta, liūdna, daug akmenėlių užantyje prisikaupę, ką geriausia veikti?? Turbūt kepti keksiukus :) Ryt dumsiu į sostinę pasilinksminti, tad keletas keksiukų lauktuvių visai neblogai. O dar kai toookie skanūs, na kas nesidžiaugs. Keksiukus nužiūrėjau štai čia, tik dariau juos su obuoliais. Tiesa, dariau iš pusantros porcijos tešlos, kad dar ir namiškiams liktų. Išeiga: 18 vnt. keksiukų. Receptas (kaip ir minėjau pusantros porcijos): 150 g margarino 250 g cukraus 3 dideli kiaušiniai 1 citrinos nutarkuotos žievelės 1 šaukštelis kepimo miltelių 300 g miltų 6 didelės Vengriškos slyvos arba keletas obuolių truputis cinamono Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius, gerai išsukti. Įdėti citrinos žievelę. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įsijoti į likusį mišinį. Viską sumaišyti ir padėti šaltai (bent 30 minučių). Šaltą tešlą krėsti į keksiukų popieriukus. Įspausti po puselę slyvos ar skiltelę obuolio. Pabarstyti cinamonu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. O tada mėgautis!
Posted by Picasa

1 komentaras:

  1. Kai pasakei įsijungiau pažiūrėt. Man tai labiau primena biustą be galvos :) taip ir trūksta kokio Linkolno :D

    AtsakytiPanaikinti