2010 m. birželio 2 d., trečiadienis

Trupininis pyragas su rabarbarais

Iškepiau trupininį pyragą su rabarbarais pagal Dianą. Labai skanus pyragas. Receptą kartoju: Rabarbarų įdarui: 250 g rabarbarų 50 g cukraus 2 arb. š. kukurūzų krakmolo 1/2 arb. š. imbiero Trupiniams: 1/3 stiklinės rudojo cukraus 1/3 stiklinės cukraus 1 arb. š. cinamono 1/2 arb. š. imbiero 1/8 arb. š. druskos 125 g tirpinto sviesto 1 ir 3/4 stiklinės miltų Pyragui: 1/3 stiklinės grietinės 1 didelis kiaušinis 1 didelis kiaušinio trynys 2 arb. š. vanilės ekstrakto 1 stiklinė miltų 1/2 stiklinės cukraus 1/2 arb. š. sodos 1/2 arb. š. kepimo miltelių 1/4 arb. š. druskos 85 g minkšto sviesto, supjaustyto gabaliukais Orkaitė – 170C.Sviestu ištepti maždaug 20 cm ilgio kvadratinę formą.Rabarbarus supjaustyti maždaug 1 cm storio gabaliukais, sumaišyti su cukrumi, krakmolu ir imbieru. Atidėti. Trupiniams cukrų, prieskonius ir druską sudėti į tirpintą sviestą ir maišyti iki vienalytės masės. Mediniu šaukštu sudėti miltus. Tešla bus panaši į nepatvarią vienalytę tešlą. Pyrago tešlai sumaišyti grietinę su kiaušiniu, trynius ir vanile. Sumaišyti miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską, sudėti į grietinę. Sviestą plakti ir plakant mikseriu po truputį dėti grietinės masę, kol masė taps vienalytės konsistencijos.Pusę tešlos sudėti į formą, paskirstyti po visą dugną tolygiai. Paskleisti rabarbarus. Ant viršaus sudėti likusią tešlą ( ji nebūtinai turi pilnai dengti rabarbarus).Tešlą, skirtą trupiniams, sutrupinti ant pyrago viršaus. Kepti apie 45-55 min., kol pyragas iškeps. Ataušinti, apibarstyti cukraus pudra. Ką aš dariau kitaip: visų pirma nenaudojau sodos, tik kepimo miltelius - nekenčiu sodos skonio kepiniuose. Į rabarbarų įdarą bėriau nemažai razinų, jos labai dera su rabarbarais. Tiesa, imbiero miltelių nedėjau, bo pamiršau, kur juos pasidėjau :), vietoj jų naudojau cinamoną ir migdolų esenciją.
Posted by Picasa

1 komentaras:

  1. Kitą kartą, kai kepsiu šį pyragą ( o tai bus jau šeštadienį), reikės nuimti laiką, per kiek sekundžių jis dings šį kartą... Nuostabus!!!
    No comments more :-)))

    AtsakytiPanaikinti