2010 m. birželio 2 d., trečiadienis
Trupininis pyragas su rabarbarais
Iškepiau trupininį pyragą su rabarbarais pagal Dianą. Labai skanus pyragas. Receptą kartoju:
Rabarbarų įdarui:
250 g rabarbarų
50 g cukraus
2 arb. š. kukurūzų krakmolo
1/2 arb. š. imbiero
Trupiniams:
1/3 stiklinės rudojo cukraus
1/3 stiklinės cukraus
1 arb. š. cinamono
1/2 arb. š. imbiero
1/8 arb. š. druskos
125 g tirpinto sviesto
1 ir 3/4 stiklinės miltų
Pyragui:
1/3 stiklinės grietinės
1 didelis kiaušinis
1 didelis kiaušinio trynys
2 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinė miltų
1/2 stiklinės cukraus
1/2 arb. š. sodos
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
85 g minkšto sviesto, supjaustyto gabaliukais
Orkaitė – 170C.Sviestu ištepti maždaug 20 cm ilgio kvadratinę formą.Rabarbarus supjaustyti maždaug 1 cm storio gabaliukais, sumaišyti su cukrumi, krakmolu ir imbieru. Atidėti.
Trupiniams cukrų, prieskonius ir druską sudėti į tirpintą sviestą ir maišyti iki vienalytės masės. Mediniu šaukštu sudėti miltus. Tešla bus panaši į nepatvarią vienalytę tešlą.
Pyrago tešlai sumaišyti grietinę su kiaušiniu, trynius ir vanile. Sumaišyti miltus, cukrų, sodą, kepimo miltelius ir druską, sudėti į grietinę.
Sviestą plakti ir plakant mikseriu po truputį dėti grietinės masę, kol masė taps vienalytės konsistencijos.Pusę tešlos sudėti į formą, paskirstyti po visą dugną tolygiai. Paskleisti rabarbarus. Ant viršaus sudėti likusią tešlą ( ji nebūtinai turi pilnai dengti rabarbarus).Tešlą, skirtą trupiniams, sutrupinti ant pyrago viršaus. Kepti apie 45-55 min., kol pyragas iškeps. Ataušinti, apibarstyti cukraus pudra.
Ką aš dariau kitaip: visų pirma nenaudojau sodos, tik kepimo miltelius - nekenčiu sodos skonio kepiniuose. Į rabarbarų įdarą bėriau nemažai razinų, jos labai dera su rabarbarais. Tiesa, imbiero miltelių nedėjau, bo pamiršau, kur juos pasidėjau :), vietoj jų naudojau cinamoną ir migdolų esenciją.
Kitą kartą, kai kepsiu šį pyragą ( o tai bus jau šeštadienį), reikės nuimti laiką, per kiek sekundžių jis dings šį kartą... Nuostabus!!!
AtsakytiPanaikintiNo comments more :-)))