2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis
Rabarbarų pyragas su pudingu
Nedžiugina nusikalus po visos dienos sode dar kepti pyragą. Norisi tik susirangyt i lovą ir miegot miegot. Juolab, kad labai jau destruktyvia veikla užsiiminėjau - pjoviau sušalusį rožės krūmą velniop, karpiau serbentus, svaranainius, pjūklavau negyvą slyvą... Žodžiu nepaisant pirštinių jaučiuosi subraižyta, skausminga ir nusikalusi. Vienok pyragas gavosi laaabai skanus. Šiaip jis skirtas rytdienos svečiams, bet du maži nuprausti velniukai užsipageidavo prieš miegą po gabalaitį. Nuotraukos pyrago tragiškos, bo buvo jau tamsu, tad bandau jas pagyvinti plukėmis :).
Pudingas:
2 šaukštai (30 ml) pudingo miltelių, vanilės arba grietinėlės skonio
2-3 šaukštai cukraus
250 ml pieno (1 puodelis)
1 šaukštas sviesto
šiek tiek vanilės ekstrakto
Tešla:
200 g minkšto sviesto (naudojau margariną)
110 g cukraus
2 kiaušiniai
185 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
likę pudingo milteliai + vienas didelis šaukštas kukurūzų krakmolo
350 g nuluptų ir supjaustytų į gabalus rabarbarų
kelis šaukštai Demerara cukraus
cukraus pudra pabarstimui po kepimo
Didžiąją dalį pieno pudingui užvirti, o likusią išsukti su pudingo milteliais. Supilti į verdantį pieną, įdėti cukraus. Užvirti maišant. Kai sutirštės, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir vanilę, leisti atvėsti.
Paruošti tešlą. Minkštą sviestą dėti į kombainą ir išsukti su sviestu iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir toliau sukti. Tada sudėti visus sausus produktus. Tiesa, aš dar pagardinau tešlą cinamonu, mat rabarbarai ir cinamonas – man neatsiejama. Tešlą dalyti į dvi dalis.
Pyrago formą su 21 cm skersmens iškloti kepimo popieriumi. Sudėti pusę tešlos, išlyginti, ant jos dėti atvėsusį pudingą, likusią tešlos dalį ir berti rabarbarus. Paspausti, kad jie panirtų į tešlą. Pabarstyti keliais šaukštais Demerara cukraus.
Kepti 180 ° C temperatūroje apie 40-50 min. Valgyti šiltą, šaltą ar kaip tik šaus į galvą. Labai skanu! Netgi du vienetai mažamečių piliečių pasakė, kad 10 balų.
Naudojausi šituo receptu.
Dekui!
AtsakytiPanaikintiSu nedideliais pakeitimais - skaniausias rabarbaru pyragas EVER:-))