2010 m. kovo 17 d., trečiadienis
Salotos su keptomis daržovėmis
Kartą vienoje kavinėje valgiau kažką panašaus ir užsikepiau padaryti namie. Su improvizacijomis, savaip, bet tikrai gardžiai.
Supjausčiau vieną papriką gabaliukais ir vieną baklažaną riekelėmis, juos pašlaksčiau aliejumi, pabarsčiau druska, kuminu (maltu ir nemaltu), pipirais, išdėliojau ant kepimo skardos ir kepiau orkaitėje apie 25 min., 200 laipsnių temperatūroje (kol suminkštėjo). Maždaug per vidurį kepimo dar įmečiau porą virtų bulvių supjaustytų gabaliukais, irgi pašlakstytų aliejumi. Beje, baklažanus teko dar patepti aliejumi, jie jį greit sugeria.
Kai daržovės iškepė, susipjausčiau keletą lapų ledinės (iceberg) salotos, šiek tiek svogūno, padrožiau parmiggiano reggiano, sudėjau dar karštas daržoves ir išspaudžiau ant jų citrinos sulčių. Tiesą pasakius pamiršau, kad ketinau įberti pakepintų moliūgo sėklų ar pinijos riešutų, bet ir taip buvo labai skanu.
kaip gardžiai atrodo...
AtsakytiPanaikinti