2010 m. kovo 28 d., sekmadienis

Blyneliai su obuoliais

Šįvakar vaikams pagal Eglę iš žaidimų aikštelės iškepiau blynelius/spurgas su obuoliais. Vaikai krimto visai patenkinti, draugė-kaimynė skanavo pamiršusi savo linijas...

2 obuolių

1 kiaušinio

1 a. š. tarkuotų apelsinų žievelių

400 ml miltų

250 ml pieno

60 ml cukraus

1 / 4 a. š. druskos

2 a. š. vanilės ekstrakto

1 v. š. kepimo miltelių

augalinio aliejaus

cukraus pudros

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, pieną, cukrų, druską, tarkuotas apelsinų žieveles ir vanilę. Įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą, tačiau nepermaišykite.

Obuolius nulupkite, supjaustykite 1 cm. storio griežinėliais ir išimkite sėklalizdžius. Griežinėlius mirkykite į tešlą ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai pagels - apie 3 min. Iškepusius obuolius padėkite ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų riebalus, apibarstykite cukraus pudra.

Tiesa, man prireikė 4 obuolių :).

Posted by Picasa

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą