2010 m. vasario 6 d., šeštadienis
Tinginių lazanija
Šią savaitę vieną niūrų vakarą užsimaniau vakarienei kažko ne tokio jau ir lengvo pilveliui. Šaldytuvo turinys neįkvėpė kuliniariniams ieškojimams, nes visko buvo po truputį - galelis kumpio, šlakelis pieno, kampas sūrio... Taigi ir gavosi tinginių lazanija - greitai, nesudėtingai, bet skaniai! Namiškiai gyrė, vaikai valgė, tad ko daugiau norėti?
Naudojau:
10 lazanijos lakštų (apvirti nereikia!)
~150-200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Raudonam padažui:
150 g kumpio
1 didelis svogūnas
1 morka
2 šaukštai pomidorų padažo (Kėdainių)
Šiek tiek vandens, kad padažas būtų skystokas (gal apie pusę stiklinės)
aliejus kepimui
druskos, pipirų, prieskonių
Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną, įdedam smulkiai sutarkuotą morką, kai suminkštės sudedam kumpį, supjaustytą kubeliais, pomidorų padažą, vandenį, pakaitinam. Beriam druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių. Aš naudojau santa marios viduržemio jūros žolelių mišinį,
Baltam padažui
40 g sviesto
1 šaukštas miltų
2 stiklinės pieno
druskos, pipirų, tarkuoto muškato riešuto
Sviestą tirpdome prikaistuvyje ir suberiam į jį miltus. Šiek tiek maišydami pakaitinam. Tadapo truputį pilam pieną visąlaik maišydami. Beriam druską, pipirus, muškato riešutą. Užviręs padažas turėtų sutirštėti, bet nedaug - manasis buvo tikrai skystokas. Mat visas skystis po to susigeria į sausus lazanijos lakštus.
Kepimo inde "surenkame" lazaniją. Indo dugną ištepiau alyvų aliejumi, tada padėjau 2 lakštus lazanijos. Ant jos užpyliau trečdalį balto padažo, pabėriau trečdalį sūrio. Ant jo dėjau dar du lazanijos lakštus, uždėjau pusę raudono padažo, tada vėl: lakštai-baltas padažas+sūris-lakštai-raudonas padažas-lakštai. Ant paskutinių lakštų pilame baltą padažą ir beriame sūrį, kuris kepdamas apskrus.
Kadangi mano forma nevisai atitiko lazanijos lakštų dydžius ir liko iš kraštų šiek tiek vietos (gal po 1 cm tikrai), tai aš dar kliustelėjau 1/3 stiklinės vandens į šonus ir įstačiau kepti. 180 laipsnių ~35-40 min. Išėmus reiktų palaukti gal 10 minutėlių, kol visi skysčiai iki galo susigers, tada galima pjaustyti ir skanauti.
O kumpis koks??? Virtas? Zalias? Rukytas? Karstai/saltai???
AtsakytiPanaikintimol karšto rūkymo. aišku nieks jo nerūkė, tik mirkė, bet vis tiek. Elementari panevėžio file...
AtsakytiPanaikinti