2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Bananiniai keksiukai su šokoladu

Prieš pat darbo galą alkanom akim pamačiau šiuos keksiukus. Kaip tik turėjau tris minkštus bananus ir plytelę šokolado. Pasidaro super greitai, iškepa taip pat greitai, kaip ir pasidaro :). Minkštučiai, puručiai! Tiesa, paragavau tik kąsnelį, nes mol vakare nevalgau, bet vis tiek autoritetingai galiu pasakyti, kad verta išsikepti. Receptas iš štai čia. Pakartosiu su minimaliom redakcijom:

1 stiklinė miltų 1/2 stiklinės rupių miltų (ekstra) 1/3 stiklinės cukraus 1 arb. š. kepimo miltelių 1 arb. š. sodos 1 arb. š. cinamono

1 stiklinė trintų bananų ( apie 2,5 bananus ) 1 didelis kiaušinis 110 g margarino kepiniams 1/4 stiklinės pasukų/kefyro 1 arb. š. vanilės ekstrakto 1/4 stiklinės medaus 1 sulaužytas mažais gabaliukais pieniškas šokoladas

2 valg. š. cukraus 1/4 arb. š. cinamono

Orkaitę įkaitinam iki 180C. Keksiukų formeles iškloti formelėmis/patepti riebalais. Dubenyje sumaišyti miltus, rupius miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje sumaišyti bananus, kiaušinį, ištirpintą margariną. Supilti pasukas, vanilę, medų ir išmaišyti. Atsargiai į bananų masę įmaišyti miltų masę. Įmaišyti šokoladą. Kiekvieną formelę pripildyti tešlos (3/4 tūrio). Viršų lengvai apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu bei pašauti į orkaitę. Kepti apie 15-20 min. Man išėjo 16 vnt. Beje, viršaus nebarsčiau prieš kepimą. Iškepusius pabarsčiau cukraus pudra su truputėliu cinamono.

Posted by Picasa

2 komentarai:

  1. siandien kepsiu:) tikiuosi bus skanus. o galima vietoj baltojo sokolado deti juodaji?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitame recepte naudojamas ne baltas, o pieniškas šokoladas. Juodas irgi puikiai tiks. Skanių keksiukų!

    AtsakytiPanaikinti