1 stiklinė miltų 1/2 stiklinės rupių miltų (ekstra) 1/3 stiklinės cukraus 1 arb. š. kepimo miltelių 1 arb. š. sodos 1 arb. š. cinamono
1 stiklinė trintų bananų ( apie 2,5 bananus ) 1 didelis kiaušinis 110 g margarino kepiniams 1/4 stiklinės pasukų/kefyro 1 arb. š. vanilės ekstrakto 1/4 stiklinės medaus 1 sulaužytas mažais gabaliukais pieniškas šokoladas
2 valg. š. cukraus 1/4 arb. š. cinamono
Orkaitę įkaitinam iki 180C. Keksiukų formeles iškloti formelėmis/patepti riebalais. Dubenyje sumaišyti miltus, rupius miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje sumaišyti bananus, kiaušinį, ištirpintą margariną. Supilti pasukas, vanilę, medų ir išmaišyti. Atsargiai į bananų masę įmaišyti miltų masę. Įmaišyti šokoladą. Kiekvieną formelę pripildyti tešlos (3/4 tūrio). Viršų lengvai apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu bei pašauti į orkaitę. Kepti apie 15-20 min. Man išėjo 16 vnt. Beje, viršaus nebarsčiau prieš kepimą. Iškepusius pabarsčiau cukraus pudra su truputėliu cinamono.
siandien kepsiu:) tikiuosi bus skanus. o galima vietoj baltojo sokolado deti juodaji?
AtsakytiPanaikintiŠitame recepte naudojamas ne baltas, o pieniškas šokoladas. Juodas irgi puikiai tiks. Skanių keksiukų!
AtsakytiPanaikinti