2010 m. sausio 24 d., sekmadienis
Kreminis varškėtis su sausainių pagrindu
Man labai patiko šis varškėtis. Švelnus, gaivus, lengvos kreminės tekstūros.
Pagrindui:
200 g aha arba selgos sausainių
100 g sviesto
Sviestą ištirpinam, sausainius sutrinam smulkiai (as sumečiau į kombainą ir jie tapo panašūs į rupius trupinius), sumaišom su sviestu ir sudedam paspausdami į formą, išklotą kepimo popieriumi.
Antram sluoksniui:
Ant pagrindo dedame kokią nors neskystą uogienę. Aš naudojau agrastų uogienę, kurios turėjau nepilną stiklinę.
Varškiniam sluoksniui:
2 indeliai separuotos varškės (ji skystoka, grietinės skystumo, perkame firminėje Žemaitijos pieno parduotuvėje, indeliuose kaip kad grietinė būna, tokie didesni, man rodos jos ten būna apie 400 g viename indelyje).
1 šaukštas krakmolo
1 pakelis vanilinio pudingo (naudojam jį sausą, neverdam, pilam viską tiesiai iš pakelio į bendrą masę)
160 g cukraus
3 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
Varškės sluoksniui viską sudedam į kombainą ir išsukam. Ant pagrindo ir uogienės supilame varškę ir kepame 150 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Iškepus atvėsiname ir tik tada pjaustome. Skanaus!
mmm...mėgstu viską iš varškės.
AtsakytiPanaikinti