2011 m. liepa 26 d., antradienis

Vakaras Palangos paplūdimyje


Priešpaskutinis vakaras Palangoje - graži saulė, gera kompanija. Atostogos gavosi kaip efektingai svyruojanti kreivė: aukštyn-žemyn, aukštyn-žemyn. Čia apie nuotaiką, stresą ir orą. Oras absoliučiai tautinis, kad jį kur, nėkart neteko nusvilti nė mažiausio odos lopinėlio, ko dar nėra buvę. Ne tai kad norėčiau, tiesiog konstatuoju faktą. Atvirai pasakius- noriu į savo lovą, į savo buduarą ir į savo erdvę. :)
Posted by Picasa

2011 m. liepa 17 d., sekmadienis

Forget Me Not

Filmas, kurį verta pamatyti. Tik 24 valandos Londone, per kurias susitinka du nepažįstami žmonės, juos ištinka meilė, atskleidžiamos jų paslaptys. Nuotaikos filmas - skausmingai gražus, įsimintinas...

2011 m. liepa 15 d., penktadienis

Easy Virtue



Och.. išlyginau TRIS skalbimus. Maniau mirsiu... bet atsidariau vyno! Ir šis nuostabus nuostabus nuostabus filmas. Colin Firth jau senų seniausiai yra mano žiauriai mylimas aktorius (ypač nuo Pride&Prejudice BBC pastatymo bei King's Speech) su nerealiu cinkeliu šitame filme, taip pat ir Kristin Scott Thomas - nuostabiai britiškai šalta valdinga moteris. Ej, bet ir Jessica Biel čia tiko. O jau tango šiame filme koks... mmmmmmmm!

Žodžiu, rekomenduoju iš visos širdies, prisijuokiau, pasimėgavau ir tikrai pažiūrėsiu dar.

O šalia šio filmo galima pasikepti ant keptuvės pirmų nuosavų pomidorų griežinėliais (taip taip, aš mėgstu keptus pomidorus, mano vaikai mano, kad tai nesveika), pabarstyti juos šviežių bazilikų lapeliais, šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio... tą pačią procedūrą pakartoti su maža, tik užaugusia cukinijyte beigi naminės juodos ruginės duonos griežinėliais. Ir voila! Dieviškas vakaras su savimi pačia :). Skanaus ir gero filmo!

2011 m. liepa 11 d., pirmadienis

Keksiukai su avietėmis ir juodaisiais serbentais

Pirmoji atostogų diena - ir tooooks karštis, kad galima nuprotėt. O aš pusę dienos praleidau virtuvėje - keksiukai, lietiniai ir pan. Žiauru... Keksiukai pavyko puikiai, todėl dalinuosi su jumis. Originaliame recepte naudojamos avietės, aš dėjau avietes perpus su juodaisiai serbentais. Iš tiesų, galima buvo uogų dėti ir daugiau nei 1 stiklinė, būtų dar skaniau.

250 g margarino kepiniams
274 g cukraus
4 kiaušiniai
337 g miltų
2,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
240 ml pieno
1 stiklinė uogų

Margariną išsukame su cukrumi iki purumo, tada po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno kiaušinio išsukame. Dedame miltus, kepimo miltelius ir pabaigoje pieną. Į tešlą įmaišome uogas, šaukštu paskirstome tešlą į keksiukų formeles.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min., kol keksiukai apskrus.

Šaltinis: Technicolor Kitchen

Vyšnių pyragas

Užderėjo vyšnios... Užderėjo ir ūmiai baigėsi - vis tas lietus, cisternomis pliaupiantis iš dangaus, nuplovė visą vyšnių gerumą ir jos staigiai ėmė gesti. Spėjau dar išbandyti pyragą. Receptą gavau iš draugės, kuri jį buvo nusirašiusi iš seno Burdos numerio. Trapi tešla, uogų rūgštelė - man patiko. Svečiams irgi :)

250 sviesto
250 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 citrinos žievelė
5 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
175 g trintų migdolų ar kitokių riešutų (aš naudojau perpus migdolus ir lazdyno riešutus)
2 a. šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui 1,2 kg vyšnių (svoris su kauliukais, prieš dedant į pyragą reikėtų išimti kauliukus ir nupilti susidariusias sultis).

Sviestą išsukame su cukrumi, tada po vieną sudedame kiaušinius ir po kiekvieno išsukame. Porcijomis dedame sumaišytus sausus produktus. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudedame vyšnias (kepant jos paskęs). Kepame iki 200 C įkaitintote orkaitėje apie 35-45 minutes.

Pasikviečiame svečių ir kapojame. Prie pyrago rekomenduoju naują filmą iš kategorijos "virtuvė" - Love's Kitchen. Labai fainas :) Ir netgi Gordon'as Ramsay'us jame suvaidino menkutę rolę.

P.S. Nuotraukoje esantis vynas, už kurį dėkoju svečiams, labai patiko irgi - rekomenduoju! Argentina 2010, vynuogės: Torrontes.

2011 m. liepa 5 d., antradienis

Vasaros tortas


Pagaliau parašysiu... Atvirai pasakius, mane ištiko pauzė. Nenoriu rašyti bet kaip ir bet ko, vien tam, kad rašyti. Turiu ką, bet tiesiog nesinori. Niekas čia nekaltas, tik matyt aš pati. Nesinori netgi atrašinėti laiškus artimiausioms ir mieliausioms. Pavadinsiu šią būseną „noriu atostogų“. Ką ten noriu, žiauriai reikia! Būtų gerai, kad manyje būtų toks paprastas mygtukas „restart“ – paspaudi ir persikrovusi tampi šviežia, energinga, kūrybinga ir t.t. Nes šiuo metu esu sau visai ne tokia, tiesiog priešingai. Bet kitą savaitę išeinu atostogų, laikau kumštukus, kad tai pasikeis. J.
Ir šiaip parinuosi ant šito blogspoto, kad išgadino mano senų postų maketavimą, kad neleidžia komentuoti, kad neleidžia normaliai prisijungti ir t.t. Tfu juos!

O dabar mano sūnaus gimtadienio tortas. Buvo labai gaivus ir skanus!

Pagrindas:
2 pakeliai Disco sausainių (vienas baltas, kitas rudas. Tie sausainiai sulipinti po du su kremu, tai jų tikrai nereikia atskirti, sutrinam viską kaip yra)
150 g minkšto sviesto

Sausainius mikseriu ar kombainu sutrinti į trupinius, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Viską sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir padėti šaltai.

Pagrindinė dalis:
500 ml grietinės (30%)
500 ml jogurto (naudojau braškinį)
200 ml plakamos grietinėlės
Želatina (vienas visas dr. Oetker želatinos pakelis ir dar truputį kito)
Cukrus (pagal skonį)
2 stiklinės uogų (naudojau braškes)

Želatiną užpilam verdančiu vandeniu (3/4 stiklinės) ir gerai išmaišom. Grietinę išplakam su cukrumi, atskirai išplakam grietinėlę su cukrum. Grietinę sumaišom su jogurtu ir uogomis, supilam praaušusią želatiną ir iškart greitutėliai sudedam grietinėlę. Viską supilam ant pagrindo ir dedam į šaldytuvą sustingti.

Viršus:
1 pakelis Tortenguss
Pora šaukštų cukraus
Stiklinė uogų (naudojau mėlynes, žemuoges ir vyšnias)

Išverdam Tortenguss pagal receptą, nurodytą ant pakelio, ant sustingusio torto išdėliojam uogas bei užpilam paruoštų Tortenguss. Dedam atgal į šaldytuvą sustingti.