2010 m. liepos 27 d., antradienis

Lino agurkai su garstyčiomis žiemai

Pasirodo vasaros jau praktiškai du trečdaliai baigėsi... Et, net nespėjau pastebėti. Taip, žinoma, paskrudau šiek tiek - prie jūros, sode, bet galima būtų ir daugiau. Tiek to, gerai kaip yra. Pastaruoju metu mėgaujuosi naktimis gerais filmais, gerom knygom, protingais pašnekesiais, tad bus ką prisimint (vėliau gal pasidalinsiu įsimintiniausiais filmais ir knygomis) :). Ir žinoma, vasaros gėrybes reikia sudėti ne tik į atminties stalčiukus, bet ir į stiklainius. Mano jau tuoj beveik buvęs kolega yra pasidalinęs nuostabiu receptu. Šitaip pagamintus jo agurkėlius per darbo šventes surijam pačius pirmutinius - nė ženklo nelieka. Būt kuris drąsesnis, tai turbūt ir marinatą iš stiklainio išgertų :). Tikiuosi jis nesupyks, kad receptu pasidalinsiu su jumis (paklausiu pirmadienį, jei ką, nusirašykite iki pirmadienio)...

Agurkus susipjaustom griežinėliais - pjaustykite peiliu, aš užpernai nutariau kombainu pasmulkinti, tai jie vargšiukai gavosi tokie plonyčiai, kad užmarinuoti ėmė byrėti... Tiesa, šįmet agurkus lupau, nes teko skubiai susitvarkyt su peraugėliais, tad jų oda nebuvo nei išvaizdi, nei seksuali, nei šiaip estetiškai priimtina. Normalių agurkų lupt nereikia. Marinatas: 

1 l vandens 
1 stiklinė cukraus (namie suabejojom, ar tikrai reikia tiek daug, tai ciut pamažinom, žodžiu dėkit mažiau ir ragaukit, jei ką, paragavus pridėsit) 
1 stiklinė obuolių ar balto vyno acto 
3 nubraukti šaukštai druskos 
6 šaukštai (su kaupu) garstyčių su grūdeliais. Perkam parduotuvėje, stiklainėliuose, paprastas valgomas :) 
krapai (su stiebais, kaip matosi foto), 
juodieji pipirai (nesmulkinti) 

Marinatą užvirti, paragauti, ar nieko netrūksta, juo užpilti stiklainiuose sudėtus agurkus su krapais. Mes namuose marinavimo procesą baigiam taip: sudedam stiklainius į puodą su vandeniu, palaikom tempratūrą ne daugiau 80 laipsnių 25-30 min., tada stiklainius užsukam, apverčiam ir paliekam atvėsti. Užrašom datą ant jų ir nešam į rūsį.

Posted by Picasa

2010 m. liepos 20 d., antradienis

Juodųjų serbentų putėsiai

Kreizėju dėl tokio spalvų derinio: turkio žydra ir tamsi rožinė. Kažkas toookio. Labai dažnai užsuku paspoksoti čia, kur randu panašių derinių, ir šiaip daug daug turkio. Matyt toks periodas man, nors jis prasidėjo ko gero prieš metus ir niekaip nesibaigia. Och, o desertas.. Štai: Reikės: 1 didelio arba 2 mažų kiaušinių baltymų 1/2 litro juodųjų serbentų cukraus pagal skonį Juoduosius serbentus sumaišom su baltymais ir plakam rankiniu mikseriu po truputį beriant cukrų. Plakti reikia tol, kol padvigubės visas kiekis bei kol putėsiai ims "stovėti". T.y. šaukštu padėjus šiek tiek putėsių, jie išlaiko savo formą (kaip matote nuotraukose). Tada patiekiame, galima vienus, galima su ledais, taip pat, būna, kad namuose dedam ant naminio torto viršaus (bet tik prieš pat patiekiant). Šis patiekalas turi būti paruoštas tik prieš pat valgant, ir iškart visas suvalgytas. p.s. nepamirškite nuplauti kiaušinių su soda. Ir išvis gerai būtų naudoti kaimiškus ar pan... Kadangi mes tokių gaunam, tai nebijom salmoneliozės ar kitų besmegenių kirmėlių :)
Posted by Picasa

Pakabukas

Vakar buvo tokia diena, kad visi mano vakaro planai sugriūvo. Nesąmonė totali, bet ką padarysi, aš tam įtakos neturėjau. Taigi sėdau ir surezgiau tokį kabošoną. Labai meiliai spindinti katės akis, apsiūta biseriu ir kristaliukais.
Posted by Picasa

2010 m. liepos 16 d., penktadienis

Papuošalai draugei

Draugė užsisakė sagę.. Kadangi draugė puiki, o aš dosni, gavosi visas komplektas :) Sagė (lava, biseris, stiklas) ir auskarai (oniksas, kalnų krištolas, sidabrinės auselės).
Posted by Picasa

Vafliai

Būnant prie jūros pažadėjau vaikams iškepti vaflius. Kažkur namie buvo sena rusiška elektrinė vaflinė, tad maniau imsiu ir iškepsiu. Juolab, kad turėjau gerą vaflių receptą. Šiandien grįžusi mažoji užsiburzgė, kad turiu tęsėt pažadą. Žiauru, a? Per karščius kept vaflius... Vaflinės po remontų nė su žiburiu nepavyko rasti, tad teko pasinaudoti širdeline kepyklėle. Bet vis tiek skanu. Tiesa, mane gelbėjo šaltas alus kepant tuos vaflius... 

Tešla: 
250 g margarino kepiniams (tirpinti)
1 ir 1/2 stiklinės miltų 
1 ir 1/2 stiklinės cukraus 
6 kiaušiniai 
vanilinis cukrus, 
cinamonas 

 Užmaišome tešlą ir kepam. 


Posted by Picasa

2010 m. liepos 13 d., antradienis

Whatever Works - Trailer

Oh my God - nuostabus filmas. Kokia atgaiva nežmoniškos savaitės pradžiai :). Labai rekomenduoju visiems su sveiku jumoro jausmu. Filmas toks tikrai vudi-aleniškas, bet su gera doze juoko, daug fantastiškų minčių :).

2010 m. liepos 11 d., sekmadienis

Naktinės bandelės

Siaubingai užsimaniau bandelių! Bet reikėjo recepto kad vargo su jom nebūtų daug, nes per tokius karščius virtuvėje galima galą gauti. Ypač todėl, kad saulė joje vakarinė, tad ji prikaista vakare nerealiai. Užtat po futbolo, kurį žiūrėjau Buon giorno tavernoje, 12 nakties sumaniau užsimaišyti bandeles. Tokias, kurias galima kildinti šaldytuve ir šiaip su jomis labai mažai vargo. O jos ir vadinasi naktinės bandelės todėl, kad viską iš vakaro pasidarius (na beveik viską), ryte tik bac ir išsikepi - pusryčiams! Receptas iš lenkaičių blogų. Visa krūva jų jas kepė ir visos gyrė. Man irgi labai patiko šiltos su tirpstančiu ant jų sviesteliu.. Amam!

Tešla:
750 ml miltų (recepte nurodyta 650D, tačiau tokių aš negavau... naudojau 550D)
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštas cukraus (man norėtųsi daugiau... truko to ciut salstelėjimo, rekomenduočiau dėti 3)
40 g šviežių mielių
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
1/3 stiklinės aliejaus (naudojau alyvuogių)

Aptepimui ir pabarstymui: 1 kiaušinis išplaktas su trupučiu pieno sezamas, linų sėmenys, aguonos, druska ir pan...

Vakare: Miltus ir krakmolą persijojam. Mieles sumaišom su cukrumi, paliekam išsileisti. Į miltus dedam druską, vandenį, pieną, aliejų ir mieles. Maišome šaukštu, kol viskas gražiai persimaišo, tada minkom rankomis 5 minutes, paliekam tešlą pailsėti 5 minutes ir dar minkom 3 minutes. Tada dedam į aliejumi pateptą indą, uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą visai nakčiai. Pernakt tešla turi nemažai pakilti.

Ryte: Tešlą padalinam į 12 dalių. Iš kiekvienos padarom bandelę ar štai tokę roželę kaip kad aš padariau. Kaip tokią išlankstyti, galite pažiūrėti čia. Tada paliekam 20-30 min. uždengtas pakilti. Aš kildinau iškart ant kepimo skardos, taip ir turėtų būti, nes bet koks transportavimas gali sugadinti jų formą. Po to aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir pabarstyti kuo norite. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Jei tiksliai, man užteko 16 min., orkaitė buvo iš anksto įkaitinta.
Posted by Picasa

2010 m. liepos 9 d., penktadienis

Krepšeliai su aviečių ir varškės įdaru

Grįžau iš pajūrio ir pagaliau apsilankiau savo virtuvėje. Kaip tik užderėjo avietės, tad labai norėjau su jomis ką nors padaryti. Gavosi tokia improvizacija. Tešla: 200 g miltų 120 g margarino kepiniams 3-4 šaukštai šalto vandens Miltus su margarinu sutrinam į trupinius (tą darau kombainu su peiliu), tada pilam vandenį ir suformuojam tešlą. Kol pasidarysim įdarą, galim ją padėti šaltai. Įdaras: viskas kaip mano varškės apkepui su kefyru, tik proporcijas reikia mažinti iki dviejų pokelių varškės (iš akies, maždaug taip: 2 pokeliai varškės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės kefyro, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai krakmolo, pusė stiklinės cukraus, 1 a.š. kepimo miltelių, vanilės esencija). Avietės sumaišytos su cukrumi. Metalines formeles ištepam riebalais, iškočiojam tešlą, išpjaustom iš jos skritulius su puodeliu, dedam į formeles. Su šaukštu dedame šiek tiek aviečių, jas užpilame varškės mase. Labai skanu ir šilti ir atvėsę :).
Posted by Picasa

Nauja vasarinė sagė

Per atostogas, bežiūrėdama eilinį kartą Džo Bleko viešnagę, padariau naują vasarinę sagę. Parduodu ;) Perlamutras, biseris, užsegimas žiogelis, minkšta velta nugarėlė, didžiausias plotis 5,5 cm. - 35 Lt
Posted by Picasa

2010 m. liepos 2 d., penktadienis

Penktas vakaras Palangoje

Savaitgaliais Palangoje parke vyksta koncertai, buvom ir mes pasiklausyti - labai fainai :) Grynam ore, labai neformalioje aplinkoje, vaikai lakstė pievelėje, mudvi su drauge alų gurkšnojome :) Ir finale absoliuti klasika - vaikai su Egle žalčių karaliene.
Posted by Picasa

2010 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

Trečias vakaras prie jūros

Vakar vakare turėjau garbės stebėti, kaip vyrai į jūrą valtį nuleidžia. Nufotkinau, bo patiko. Ir kuri nuotrauka labiau vykusi? Man tai nespalvota...