2010 m. balandžio 29 d., ketvirtadienis

Keptas varškės sūris

Super paprastas dalykėlis, bet labai gardus. Tiesiog paprastą varškės sūrį (aš šįkart naudojau savo rankų darbo saldaus pieno sūrį, apie kurio gaminimą rašiau) supjaustome kubeliais, pabarstome mėgstamom žolelėm, sudedam į kokį nors kepimo indą arba į foliją ir kepame orkaitėje. Iš akies, gal 15 minučių 180 C, kol jis apkeps. Valgome su vyno taure karštą kaip užkandą. Kaip visada - paprastume genialumas!
Posted by Picasa

Abrikosas

Pats gražiausias metų laikas man - kai žydi medžiai. Abrikosai, obelys, slyvos... Ir alyvos alyvos alyvos. Abrikosas jau visame gražume, neužilgo nubyrės, laukiu dar obelų ir alyvų.
Posted by Picasa

Ir dar keletas papuošalų

Perskaičiau, kad šį sezoną madingos gėlės - sagės, plaukų aksesuarai ir pan. Tad draugei sumeistravau sagę. Ir panašu, kad teks dar keletą tokių padaryti, mat kol ji dar pas mane, kas ją užmatė, tam patiko :). O apačioje komplektėlis dovanų, paprastutis, bet man jis pačiai mielas, tie balti karoliai turi tokį žiauriai gražų perlamutrinį spindesį. P.S. apie maistą nelabai rašau, nes pasirodo aš dietinuosi :). Stengiuosi mažai gaminti, kad mažai ir valgyti ;)...
Posted by Picasa

Naujausi papuošalai

Šiaip esu klaikiai užsiėmus, peršalus ir suvisai ne bloginėje nuotaikoje. Reikia kažkaip susiimt :). Trumpai pristatau paskutinius savo darbus: 1. Sagė (užsakymas dovana mamos dienos proga), 2. Vėrinys (dovana artimam žmogui gimtadienio proga), 3. Vėrinys-kabošonas (irgi dovana artimam žmogui gimtadienio proga)
Posted by Picasa

2010 m. balandžio 17 d., šeštadienis

Praline

Dar šįvakar dariau praline pagal Irri. Smagiai darėsi ir tikrai nesitikėjau iš kepintų riešutų ir susicukravusios masės gauti tokį skystą kremą. Receptą rasite nuorodoje, o šitą masę manau ganėtinai greitai suvalgysiu, juolab, kad dariau iš pusės kiekio. Aišku kalorijų ten O-o-o-ooooo, bet... Juk gyvenam tam, kad valgytume, ar ne??? :) Xixixixi.. aišku taip nemanau, bet kartais galima sau leisti ir ne visai lengvą maistelį.
Posted by Picasa

Mascarpone sūrio pyragas

Niekur nebėra Lady finger sausainiukų, kad padaryti tiramisu... Na bent jau aš neberandu. Ketinau pati išsikepti biskvitą, bet po to patingėjau.Taigi stovėjo mano šaldytuve 0,5 kg Mascarpone ir laukė... Šiandien sulaukė - mat ryt lyg ir galiojimas būtų pasibaigęs... Improvizavau, bet rezultatu esu labai patenkinta :) 

Pagrindui: 
 180 g sausainių (naudojau perpus Selga šokoladinius ir Selga kondensuoto pieno skonio) 
60 g sviesto 
50 g anakardžių 
žiupsnis cinamono 

 Riešutus su sausainiais kombainu susmulkinau, subėriau cinamoną ir užpyliau išlydytu sviestu. Išmaišiau ir sudėjau į kepimo popieriumi išklotą formą. Paspaudžiau su šaukštu. 

Antram sluoksniui: Sausainių sluoksnį aptepiau stikline bruknių-obuolių uogienės. Galima naudoti bet kokią, tik kad būtų tiršta. 

Baltam sluoksniui: 
 500 g mascarpone 
250 g 9 proc. riebumo varškės 
100 g grietinėlės 
150 ml kefyro 
3 kiaušinių 
200 g cukraus 
2 šaukštų kukurūzų krakmolo 
2 šaukštų miltų vanilės esencijos 

 Viską sudėjau į virtuvinį kombainą ir išsukau su peiliu. Masė buvo skysta, bet kepant sukietėjo. Supyliau į formą ant kitų sluoksnių ir kepiau 160 laipsnių orkaitėje apie 50-55 min. Išėmus atvėsinau ir ragavau, tačiau manau, kad skaniau būtų iš šaldytuvo. Pyragas yra kreminės konsistencijos, jo sausaininė apatinė dalis labai gerai dera su viršum.


Posted by Picasa

2010 m. balandžio 14 d., trečiadienis

Super paprasti baklažanų suktinukai

Vakar šios dienos pusryčiams pasigaminau baklažanų suktinukus. Ir koleges darbe pavašinau, ir mama ragavo, visos labai gyrė. O pasigaminti super paprasta. Reikės: 1 baklažano, kurį išilgai susipjaustom plonom riekelėm ir apkepam keptuvėje balto sūrio (aš turėjau naminį, savo darbo, bet tiks bet koks varškės sūris) fermentinio sūrio prieskonių: kumino, druskos, pipirų, pav bhaji masalos, ar kokių kitų ciut aštrokų prieskonių Apkeptas baklažanų riekeles pabarstom druska, pipirais, kuminu (maltu ar sėklytėm, tiks visaip) ir kitais prieskoniais, ant kiekvienos riekelės dedame ploną riekelę balto sūrio ir susukam. Sudedam į kepimo skardelę, pabarstom tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame ~25 min 180 laipsnių orkaitėje. Jokių skysčių pilti nereikia, kepant iš baklažanų išsiskirs aliejus, kuris susigėrė apkepant. Labai skanu ;) Gali būti kaip vakarienė ar garnyras, gali netgi būti antras patiekalas su kokiomis nors salotomis.
Posted by Picasa

2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Protėviai, giminiečiai ir jų draugai (2 dalis)

Ir dar truputis jų
Posted by Picasa

Protėviai, giminiečiai ir jų draugai

Turim tokį seną gražų, deja, suplyšusį, albumą su šeimos protėviais (iš mamos pusės), draugais, giminiečiais ir prijaučiančiais. Perfotkinau juosius ir štai keletas nuotraukų.
Posted by Picasa

Nauji dirbinėliai

Pasiuvau dvi naujas sages. Viena jų (dešinioji) jau rado savo šeimininkę, antroji dar laisva.
Posted by Picasa

2010 m. balandžio 9 d., penktadienis

Protėviai

Čia mano močiutės brolio vestuvės. Persifotkinau sau šitą nuotrauką, nes ji iškeliavo užsienin. Man ji baisiai miela - visi žmogeliai toookie gražūs ir poniški, tokie stiliavi.
Posted by Picasa

2010 m. balandžio 3 d., šeštadienis

Vegetarinis daugiaryžis

Prieš Velykų sekmadienį mes lyg ir nevalgom mėsos. T.y., turbūt stengiamės... Man jos ir taip nereikia, kažkaip nejaučiu poreikio valgyt mėsą, o kitiems namiškiams atrodo reikia, bet sūnus iš savo tikybos pamokų parsinešė išaiškinimą, kad vaikai ir senukai turi valgyti pilnavertį maistą, tame tarpe mėsą, neatsižvelgiant į jokį pasninką. Taip išeitų, kad iš visų namiškių tik aš ir turiu laikytis pasninko... Kadangi man tai nesukelia jokių sunkumų, tai ir laikausi :). Be to, sulaukėme krūvos ganėtinai pasninkingų giminaičių šventėms, tad aš ir sumeistravau tokį vegetarinį patiekalėlį. Maximose pastaruoju metu pasirodė tokie faini balti keramikiniai indai troškinimui, tad šiandien įvaldžiau tokį su dangčiu (29,99 Lt) ir jame ištroškinau šitą gėrį. Naudojau: 1 svogūną 1 morką 2 paprikas 1 cukiniją 1 baklažaną 2 stiklines ryžių prieskonius: sabji ir pav bhaji masalas, kuminą (maltą ir cielą), pipirus, druską 4 stiklines vandens aliejų kepimui Daržoves supjaustom mėgstama forma, aš pjausčiau taip: morką, paprikas šiaudeliais, svogūną smulkiai, baklažaną ir cukiniją skiltelėm. Tada įkaitintame aliejuje pakepinau prieskonius (masalas ir kuminą), sumečiau svogūną ir morką. Po kurio laiko sudėjau kitas daržoves. Kai daržovės šiek tiek apkepė, sudėjau jas į troškinimo indą. Tada pakepiau įkaitintame aliejuje ryžius, kol tapo skaidrūs, juos taip pat sudėjau į troškintuvą. Įmečiau druskos, pipirų, užpyliau vandeniu, uždengiau dangčiu ir kišau į orkaitę - maždaug 200 laipsnių, apie 45 min. Man patiko, svečiams irgi :)
Posted by Picasa

Velykų zuikis žolėje ant palangės

O štai ir vienas iškepęs Velykų zuikutis pasišokčiodamas bėga pievele kiaušinių ridenti!

Posted by Picasa

Velykų pasiruošimai - zuikučiai

Šiandien su vaikais kepėme Velykinius zuikius ar tai kitokius padarus (Velykinius velnius, velykinius vorus... nesvarbu, kad tokių nebūna, mums buvo smagu) iš žurnalo "Virtuvė nuo... iki...".
Receptas visai nesudėtingas, 16 puslapyje:

25 g mielių
250 ml pieno
100 g margarino
100 g cukraus
1 šaukštelis druskos
2kiaušiniai
500-600 g miltų

Mieles su šaukšteliu cukraus išmaišau puodelyje ir palieku pakilti. Tada bliudelyje kaitinu margariną, kol ištirpsta, supilu pieną. Pirštu patikrinu, ar nekaršta, jei pirštui ciut šilta, tada ok, supilu mieles, įmaišau, tada paplaktus kiaušinius, cukrų, druską ir galiausiai persijotus miltus. Kai užmaišau tešlą, palieku ją šiltai pakilti pusvalandį-valandą. Po to formuojam įvairiausius gyvunėlius, ar tiesiog bandutes. Dar paliekam juos pakilti truputį ir kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Posted by Picasa